Today.ua

САП вирішила відновити розслідування справи щодо Вілкула

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) вирішила скасувати закриття справи про можливе декларування недостовірної інформації народним депутатом Олександром Вілкулом. За даними правоохоронців, рішення відновити розслідування справи щодо Вілкула САП прийняла 8 лютого 2019 року.

САП зазначила, що розслідування відновлено в зв'язку з тим, що детективи НАБУ не дослідили обставини по справі, не проаналізували доходи і витрати Олександра Вілкула і не склали план розслідування.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі нагадали, що 28 грудня 2018 року НАБУ закрило справу стосовно Вілкула в зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину.

Нагадаємо, в Бердянську Запорізької області місцеві активісти зірвали виступ кандидата в президенти, народного депутата Олександра Вілкула. Коли народний депутат України разом з охороною спробував потрапити в приміщення будинку культури "Софіт", його облили зеленкою. Між правоохоронцями та активістами сталося зіткнення. Активісти заблокували вхід, і кандидат в президенти потрапити всередину будівлі не зміг. В результаті народний депутат від Опозиційного блоку покинув місце зустрічі.

https://youtu.be/IQpMzJ2U4mA

Раніше Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрили кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем очільником Генеральної прокуратури України Юрієм Луценком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ