Today.ua

Самоізоляція не потрібна: Степанов розповів нові правила поїздок за кордон

Питання проходження самоізоляції найбільше хвилює тих українців, які збираються повернутися додому з-за кордону, або збираються поїхати відпочити, але не знають, що їх чекає після приїзду додому. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, які правила діють на сьогоднішній день в Україні, і кому самоізоляція не потрібна.

За словами міністра, громадяни, які після перетину кордону або пунктів пропуску на тимчасово окуповані території повинні проходити самоізоляцію, можуть цього не робити за умови наявності результатів ПЛР-тесту, що підтверджує відсутність коронавірусної інфекції. Інакше, доведеться сидіти вдома 2 тижні, зареєструвавшись у програмі "Дій вдома".

Не повинні проходити самоізоляцію і обсервацію ті, хто приїхав з тимчасово окупованих територій здавати ЗНО або вступати в українські вузи.

Степанов зазначив, що всім іншим, хто приїжджає з тимчасово окупованих територій чи країн так званої "червоної зони", потрібно проходити самоізоляцію. Якщо на території України вони здадуть ПЛР-тест, який виявиться негативним, тоді самоізоляція буде не потрібна. Якщо особа повертається з "зеленої зони" транзитом через "червону зону", то проходити самоізоляцію буде не потрібно.

Країнами "червоної зони" вважаються ті, в яких кількість активних випадків зараження COVID-19 перевищує 40 осіб на 100 тисяч населення. МОЗ України опублікував список цих країн у себе на сайті. До нього увійшли Сполучені Штати Америки, Франція, Росія, Ізраїль, Канада, Єгипет, Молдова, Нідерланди і Великобританія.

Нагадаємо, станом на 29 червня, в Україні зафіксовано 917 нових випадків СOVID-19. При цьому, найбільший приріст хворих спостерігається у Львівській області, Рівненській та Закарпатській областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ