Today.ua

Кожному по кишені: ТОП-3 найбільш доступних порід собак

Собака вимагає не тільки багато часу на догляд, але і фінансів на утримання. Одна справа відкласти якусь суму на покупку собаки, інша справа - щомісяця витрачати гроші їй на корм, стрижку, ліки, тощо. Є породи собак, які вимагають від господарів мінімальних витрат, хоча звичайно все залежить від конкретного випадку.

Такса

Такса - одна з найпопулярніших порід, які доступні кожному. Ці собаки дуже веселі та грайливі. У ранньому віці такса може робити шкоду і псувати предмети інтер'єру, однак якщо її часто вигулювати і давати вихід енергії, то пес буде щасливим, задоволеним і спокійним. Взимку такси мерзнуть через свою коротку шерсть, тому будьте готові витратитися їм на одяг, або якщо вмієте, самим зв'язати їм теплий светрик.

Пекінес

Цій породі собак на вбрання витрачатися не доведеться, а от похід до перукаря час від часу знадобиться. Довга і пухнаста шерсть пекінеса вимагає ретельного догляду. Самі по собі пекінеси люблять дуже багато уваги і вимагають до себе поваги. Навіть у грі ці собаки люблять, щоб їм поступалися, інакше починають злитися. У побуті представники цієї породи досить делікатні. Пекінеси не будуть лізти на стіл за їжею, а терпляче гіпнотизуватимуть господаря поглядом. При правильному догляді пекінес живе досить довго - 18-19 років.

Бордер-коллі

Собаки цієї породи вважаються одними з найрозумніших у світі. Вони володіють добрим і неконфліктним характером і вживаються з усіма. Завести таку собаку коштує недорого. Витрачатися доведеться на корм, так як собака не маленьких розмірів і апетит у неї відповідний. Якщо ви захочете серйозно займатися своїм вихованцем, то знайте, що бордер-коллі демонструють відмінні результати у спортивних змаганнях.

Раніше повідомлялося, які породи собак продовжують життя своїм власникам, позитивно впливаючи на їх психологічний стан і серцево-судинну систему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ