Сало - найпопулярніша в Україні закуска, і рецептів її приготування сьогодні існує величезна кількість. Сьогодні ми розповімо, як швидко приготувати смачне та пікантне сало в розсолі.
Для початку необхідно приготувати розсіл і визначитися з посудом, в якому буде зберігатись сало.
Краще за все для цих цілей підійде скляна літрова банка. Туди поміститься близько 5-6 середніх шматочків сала. Якщо потрібно засолити більше, візьміть баночку ширше.
В чайнику закип'ятіть воду, дочекайтесь, поки вона охолоне і перелийте її в банку. Додайте в воду чорний перець горошком (тільки не запашний) та один лавровий лист. Також в банку треба покласти часник. Розділіть його на зубчики, почистіть та розріжте кожен зубчик навпіл (вздовж). Не забудьте додати в банку сіль. Її потрібно опустити в теплу воду в пропорції 2 ст. л. солі на 1 літр води. Також можна додати трохи хрону.
Сало наріжте на середні шматочки і покладіть в банку з теплим розсолом. Залиште до повного охолодження, а потім поставте в холодильник. Таким способом сало буде солитися протягом 1-2 днів.
Нагадаємо, раніше ми розповіли, як приготувати сало в духовці.