Today.ua

Салат “Шуба“ без оселедця, картоплі та майонезу: чим замінити звичні інгредієнти в улюбленій страві

Салат "Шуба" вже давно подають не лише на святковий стіл, але й цю страву готують в інші дні. З'явилося багато варіацій відомого салату. Для тих, хто дотримується низькокалорійної дієти, ми пропонуємо приготувати дієтичну шубу, де деякі основні інгредієнти замінюються на альтернативні. Наприклад, оселедець – на норі, картопля – на батат, а майонез - на йогурт.

"Шуба" готується швидко, але щоб салат був смачнішим, йому потрібно дати настоятися хоча б кілька годин.

Салат "Шуба" без оселедця

Інгредієнти:

Овочі для салату "Шуба" краще не відварювати, а запікати. Буряк, моркву та батат поставте в духовку хвилин на 30, потім натріть на тертці.

Стиглий авокадо наріжте кубиками. Цибулю теж дрібно нашинкуйте. Норі нарвіть дрібними шматочками.

Приступає до викладення салату. На дно глибокої тарілки викладіть перший шар - батат, другий шар буде норі, перемажте йогуртом, далі покладіть моркву, авокадо, йогурт, потім знову батат, моркву, норі та всі шари перемазуйте йогуртом. На верхній шар викладіть тертий буряк і зверху добре змастіть салат заправкою.

Поставте "Шубу" в холодильник на кілька годин і можете починати дегустацію.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати салат "Царський" із баклажанів та яєць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ