Today.ua

Садовий заявив, що братиме участь у парламентських виборах

Львівський міський голова та лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий оголосив, що його політсила братиме участь у найближчих парламентських виборах. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Об'єднання «Самопоміч» іде на парламентські вибори. Розробляємо першу в українській історії систему формування переліку кандидатів за відкритими списками. Наші виборці можуть мати багато претензій до фракції "Самопомочі". Але ці хлопці і дівчата не скурвились і робили що могли", — написав Садовий.

Він додав, що "Самопоміч" планує залишити третину місць з майбутньому списку для позапартійних громадських активістів, незалежних експертів а також потенційних союзників з інших політичних сил.

За словами Садового, його фракція внесе до парламенту проект закону про Президента, який поставить "зрозумілі рамки і не дозволить зловживати владою президенту з будь-яким прізвищем".

На виборах в 2014 році до Верховної Ради пройшли 33 кандидата від "Самопомочі". Цьогорічні парламентські вибори відбудуться 27 жовтня.

Нагадаємо, Андрій Садовий збирався балотувався в президенти на виборах 31 березня, але 1 березня зняв свою кандидатуру з президентських перегонів на користь іншого кандидата Анатолія Гриценка.

Раніше Today.ua повідомляв, що Андрій Садовий вирішив більше не балотуватися на пост міського голови Львова, бо тепер планує працювати на рівні держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ