Today.ua

Саакашвілі зустрівся з Епіфанієм: про що говорили

У середу, 4 червня, екс-губернатор Одеської області і колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі, якому Володимир Кличко запропонував очолити партію "УДАР", зустрівся з предстоятелем Православної церкви України Епіфанієм. Сторони обговорили процес визнання Православної церкви України іншими помісними православними церквами, і зокрема, Грузинською православною церквою. Про це повідомили в прес-службі ПЦУ.

Саакашвілі і Епіфаній обговорили поточну міжконфесійну ситуацію в країні і "єднання всього українського православ'я".

Відзначається, що Саакашвілі "високо оцінив діяльність предстоятеля, спрямовану на розвиток помісної Української православної церкви".

У свою чергу, митрополит Епіфаній зазначив, що попереду ще чимало роботи. За його словами, хоча Москва намагається перешкоджати, автокефалію Української Церкви визнають і єднання православних українців навколо неї все одно відбудеться.

Нагадуємо, 29 травня Саакашвілі прилетів до Києва рейсом з Варшави, куди був депортований в лютому 2018 року у зв'язку з позбавленням громадянства Петром Порошенком. Володимир Зеленський повернув екс-президента Грузії і екс-глави Одеської області Міхеілу Саакашвілі українське громадянство. При цьому, Саакашвілі заявив, що через декілька місяців планує повернутися до Грузії.

Раніше Міхеіл Саакашвілі висловив свою підтримку партії новообраного президента Володимира Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ