Today.ua

Саакашвілі отримав посвідчення особи для повернення в Україну і прилетів до Києва

Колишній президент Грузії та екс-губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі отримав посвідчення особи для повернення в Україну. Сьогодні, 29 травня, рейсом з Варшави він прилетів до Києва. Про це Саакашвілі повідомив на своїй сторінці в Facebook та опублікував відповідні фото.

"Чарівна консул України видала мені в посольстві у Варшаві посвідчення особи на повернення в Україну! А зараз в аеропорт і до Києва", - написав Саакашвілі.

Як відомо, вчора, 28 травня, новообраний президент Володимир Зеленський скасував рішення Петра Порошенка про позбавлення Саакашвілі громадянства.

Після скасування Зеленським указу про позбавлення Саакашвілі громадянства радник новообраного президента України Володимира Зеленського Дмитро Разумков заявив, що паспорт громадянина не можна використовувати в якості механізму політичного тиску. За його словами, закон у державі має бути один для всіх, й кожен порушник повинен відповідати за скоєний злочин за законами країни.

Міхеїл Саакашвілі отримав українське громадянство в травні 2015 року, після цього він був призначений головою Одеської ОДА. У липні 2017 року президент України Петро Порошенко позбавив Саакашвілі громадянства. Ще через півроку його затримали в Києві і депортували до Польщі. В’їзд Саакашвілі в Україну було заборонено до 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ