Today.ua

Саакашвілі йде на вибори в Раду: Верховний суд прийняв рішення

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду відхилив апеляційну скаргу Центральної виборчої комісії (ЦВК) щодо реєстрації кандидатів у народні депутати України від партії «Рух нових сил» Міхеіла Саакашвілі. Таке рішення було прийнято вночі 29 червня 2019 року.

Таким чином, Верховний суд залишив у силі рішення Шостого апеляційного адміністративного суду міста Києва, який скасував постанову ЦВК про відмову в реєстрації кандидатів у народні депутати від партії Саакашвілі і зобов'язав повторно розглянути представлені цією політичною силою документи.

«Постанова Центральної виборчої комісії від 23 червня 2019 року №1205 є протиправною та підлягає скасуванню. Враховуючи викладене, суд першої інстанції дійшов законного та обґрунтованого висновку про задоволення позову», — йдеться у рішенні Верховного суду.

Присутні на засіданні після оголошення рішення скандували: «Суду — повага».

Другий номер у списку «Руху нових сил» Давид Сакварелідзе повідомив, що 29 червня партія буде повторно подавати документи до ЦВК. Також він зазначив, що їхня партія «буде доводити політичну і кримінальну провину ЦВК».

Нагадаємо, Центральна виборча комісія у неділю, 23 червня, відмовилася реєструвати кандидатів у народні депутати від партії “Рух нових сил” Міхеіла Саакашвілі, висунутих зазначеною політичною партією в одномандатних виборчих округах на позачергових парламентських виборах 21 липня 2019 року. Причиною відмови у ЦВК назвали порушення вимог статуту партії.

Раніше Today.ua повідомляв, як Міхеіл Саакашвілі відреагував на недопуск своєї партії на парламентські вибори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ