Today.ua

Зеленський схвалив скасування штрафних балів водіям - доведеться платити

Президент Володимир Зеленський підписав затверджений депутатами Верховної Ради закон про скасування нарахування штрафних балів водіям. Тепер порушникам ПДР замість віртуальних балів доведеться розплачуватися реальними грошима.

У Кодексі України про адміністративні правопорушення більше немає норми адміністративного покарання у вигляді штрафних балів за порушення ПДР, яке зафіксовано камерами.

Система штрафних балів для водіїв за порушення правил дорожнього руху, зафіксованих камерами, з'явилася в нашій країні п'ять років тому. Тоді вважалося, що це прогресивний крок. Проте час показав, що ті, хто став ініціатором запровадження такої системи, помилилися.

Українським водіям з 2015 року щороку давали по 150 балів. При порушенні правил дорожнього руху, зафіксованих камерами, бали віднімалися. Виходило, що водій міг спокійно порушувати по кілька разів на рік правила дорожнього руху. І так тривало кілька років поспіль.

В результаті у деяких водіїв з'явилося відчуття вседозволеності. В кінцевому підсумку з такою практикою вирішили покінчити. Тепер за порушення ПДР, зареєстрованого камерой, доведеться платити штраф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ