Today.ua

Зеленський обговорив з Меркель ситуацію на Донбасі: канцлер обіцяла “поговорити“ з Путіним

Володимир Зеленський був сьогодні сповнений рішучості побесідувати по телефону з президентом РФ Володимиром Путіним. Головна, а можливо і єдина, тема, яку він хотів обговорити - ситуація на Донбасі. В останні дні бойовики активізувалися і всіляко намагаються зірвати хистке перемир'я на сході нашої країни.

Президенту Зеленському це перемир'я потрібно, мов повітря. І не тільки тому, що він йшов на вибори з обіцянками миру, хоча й через це також. Сьогодні, коли рейтинг президента і його політсили неабияк просів, мир на Донбасі може стати потужною козирною картою його партії під час виборів, та і йому самому повернути частину колишніх симпатій електорату. Адже багато хто голосував за нього, як за "президента миру". Однак усім зрозуміло, в чиїх руках реальні важелі управління миром і війною в Україні.

Втім, подейкують, що ЗЕ все ж спочатку вирішив зателефонувати Ангелі Меркель, аби з нею обговорити ситуацію на Донбасі, а також завтрашню зустріч "нормандської четвірки" на рівні політрадників, пише Telegram-канал "Картель". І це був доволі непоганий хід, бо німецький канцлер зголосилася допомогти нашому гаранту в нелегкій справі спілкування з Путіним. Кажуть, вона пообіцяла сама зателефонувати Путіну та обговорити з ним тему приборкання донбаських бойовиків. Тим самим, вона позбавила Володимира Зеленського від непростої розмови зі своїм російським тезкою.

Нагадаємо, днями главар "ДНР" Денис Пушилін пригрозив артобстрілом української території. Він заявив, що в районі селища Шуми з українського боку з'явилися інженерні споруди вже нібито після оголошеного перемир'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ