Today.ua

ЗАЗ почав випускати нову модель легкового авто

У Запоріжжі на ЗАЗі почали в тестовому режимі випускати автомобілі Lada, повідомляє Glavcom з посиланням на власні джерела. ЗАЗ цю інформацію не підтвердив, але і не спростував.

Як відомо, ЗАЗ припинив випускати легкові автомобілі з 2017 року. Зараз там виготовляють автобуси. Сам завод знаходиться за рішенням суду у справі про банкрутство під процедурою фінансового оздоровлення. Це означає розпродаж непрофільних активів, щоб можна було розрахуватися з кредиторами.

За даними українського онлайн-видання Glavcom, нещодавно ЗАЗ почав в тестовому режимі випускати бюджетний універсал Lada Largus. І, нібито, перші такі автомобілі вже знаходяться у дилерів. Надалі в Запоріжжі планують робити і інші моделі марки Lada, наприклад, Vesta і XRay.

Два місяці тому в пресі з'явилася інформація, що Запорізьким автозаводом зацікавилася французька група Renault. Стверджувалося, що французи хочуть робити там кросовери Renault Arkana. Однак, це все було на рівні чуток.

Так як Renault володіє значною часткою акцій «АвтоВАЗу», то інформація про випуск автомобілів Lada в Запоріжжі може відповідати дійсності.

Для ЗАЗа такий розвиток подій можна вважати дуже позитивним, адже відновлюється серійне виробництво легкових машин. Для України в цілому це теж корисно, адже зараз у нашій країні легкові автомобілі робить тільки «Єврокар».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ