Today.ua

Заправив бак неправильним паливом – що буде і що робити?

В Україні щорічно тисячі водіїв заправляють свої автомобілі неправильним паливом. Це дорога помилка. Сьогодні ми розповімо, що робити, якщо ви випадково заправили машину неправильним паливом.

Найчастіше українці заправляють дизельні автомобілі бензином, хоча буває і навпаки. Справа в тому, що «дуло» солярочного пістолета часто ширше горловини бензинового бака. У будь-якому випадку, якщо ви заправили свою «ластівку» неправильним паливом – двигун краще не запускати.

При запущеному двигуні паливо почне циркулювати по системі, завдаючи їй шкоди. Якщо заправити дизель бензином, то останній буде діяти як розчинник, пошкоджуючи паливний насос і інші частини паливної системи. В результаті доведеться ремонтувати паливну систему або міняти паливний насос, фільтри і так далі. А це обійдеться вам в кругленьку суму.

Вас повинно насторожити, якщо раптом після заправки двигун почне сіпатися і торохтіти сильніше звичайного, а його потужність впаде. Можливо, ви отримали бензин замість дизеля. Лампочка Check Engine теж вкаже, що щось пішло не так, як треба.

Якщо ж заправити бензинову машину дизелем, то наслідки будуть менш серйозними, ніж в тому випадку, якщо залити бензином дизельний автомобіль. У цьому випадку мотор може не запуститися. Доведеться теж осушувати всю систему, промивати паливний тракт, що займе кілька годин часу.

Таким чином, головне – вчасно виявити помилку і не продовжувати вперто їхати на невідповідному паливі. В цьому випадку двигун не «помре» і можна відбутися промиванням бака, паливної системи та заміною фільтрів. У дизеля, можливо, доведеться ще почистити насос і форсунки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ