Today.ua

Навіщо водії возять в машині медичний шприц

Досвідчені водії завжди в «бардачку» свого автомобіля возять медичний шприц. Здавалося б, що автомобілісту він абсолютно не потрібен. Якщо, звичайно, він чим-небудь не хворіє. Однак, шприц стане в нагоді в далекій дорозі і навіть при ремонті машини...

Прочистити форсунки склоомивача

Іноді з-за того, що в форсунки склоомивача потрапив бруд, рідина не бризкає на скло. Така ж проблема з'являється, якщо форсунки склоомивача забиваються з якоїсь іншої причини. З брудним вітровим склом їздити не можна, адже так недовго потрапити в ДТП.

У цьому випадку на допомогу водієві прийде звичайний медичний шприц. Вірніше, його голка. Голка від шприца об'ємом 150 мл відмінно входить в канал форсунки омивача. Обертаючи голку в каналі, можна швидко очистити форсунку. Дуже добре, що кінець голки скошений, адже завдяки цьому краще прочищається канал.

Процес займе зовсім небагато часу. В іншому випадку без голки від шприца можна провозитися набагато довше.

Видалити зайве моторне масло

Деякі водії при заміні моторного масла трохи його переливають. Не біда. Надлишки легко прибрати за допомогою медичного шприца.

Відкачати антифриз з системи охолодження

Шприц стане в нагоді і в тому випадку, якщо ви переллєте охолоджуючу рідину при її заміні.

Ліквідувати прокол колеса

Буває, що проколов колесо, але з собою немає балона з герметиком. В цьому випадку можна використовувати замість герметика звичайний канцелярський клей, який продається практично в будь-якому магазині. Клей вводиться за допомогою шприца.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ