Today.ua

За системне порушення ПДР у водіїв будуть забирати права

Поліція хоче відбирати права у водіїв, які регулярно порушують ПДР. Відповідний законопроект зараз розробляє МВС, і скоро його внесуть на розгляд депутатів Верховної Ради.

Правоохоронці вважають, що якщо водія оштрафували, наприклад, більше 10 разів за перевищення швидкості, то у нього потрібно забрати водійські права. Але не назавжди. Він буде мати можливість отримати їх знову. Для цього йому доведеться заново скласти іспит.

Передбачається, що дана міра допоможе вирішити відразу кілька проблем. По-перше, знизиться кількість ДТП. По-друге, залишиться в минулому корупція і практика «покупки» водійських прав.

Правда, поліція поки ще не вирішила, скільки конкретно раз водій повинен бути оштрафований, щоб його позбавили прав. Розглядаються два варіанти: 10 і 15 штрафів.

Поки МВС тільки розробляє цей законопроект. Перед тим, як його зареєструють у Верховній Раді, він повинен бути оприлюднений для громадського обговорення, і тоді ми з вами дізнаємося всі подробиці цього нововведення від поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ