Today.ua

Роботу інспекторів з паркування хочуть заборонити

В Окружний адміністративний суд Києва надійшов позов, в якому просять заборонити інспекторам з паркування складати адміністративні протоколи про порушення правил паркування. Крім того, позивач просить заборонити їм відправляти автомобілі на штрафмайданчик.

Позивач вважає, що деякі пункти Положення про Департамент транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради суперечать українському законодавству, і тому від них слід відмовитися.

На жаль, нам поки не відомо, на що конкретно посилається позивач, вимагаючи заборонити інспекторам з паркування відправляти автомобілі на штрафмайданчик. Окружний адміністративний суд Києва поки ще не прийняв до розгляду цей адміністративний позов. Питання відкриття провадження ще вирішується.

Інспектори з паркування у Києві з'явилися восени 2019 року. У листопаді вони отримали право самостійно евакуювати автомобілі на штрафмайданчик за порушення правил паркування. Повернення автомобіля зі штрафмайданчику киянину обходиться приблизно в 2 000 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ