Today.ua

Ярош звернувся до Зеленського: “Ви ще маєте шанс увійти в історію“

Екснародний депутат та радник начальника Генерального штабу Дмитро Ярош закликав президента України Володимира Зеленського стати українським націоналістом, зазначивши, що єврейське коріння глави держави - не перешкода.

Відповідне звернення опубліковане на сторінці в Facebook.

Дмитро Ярош звернувся до Володимира Зеленського після висловлювання директора Служби зовнішньої розвідки Росії Сергія Наришкіна про те, що Зеленський нібито все більше «занурюється в ідеї українського націоналізму».

Екснародний депутат, звернувшись спочатку до Бога, попросив, щоб він наповнив слова росіянина сенсом для Зеленського.

«Боже, дай цій людині, який став президентом України, зрозуміти та втілювати ідеї українського націоналізму в життя ... Боже, ти ж всемогутній», - написав він.

Далі радник начальника Генерального штабу почав педалювати тему єврейського походження Зеленського. Він нагадав, що в проводі ОУН був єврей - патріот України - Лев Ребет. Останній загинув в результаті терористичного акту. Крім того, він згадав, що в армії ЗУНР був Єврейський штурмовий батальйон, більшість бійців якого загинули в боротьбі за Україну. Всі вони, стверджує Ярош, були українськими націоналістами.

«Тисячі євреїв пішли на битву за Україну під час Революції Гідності й Російсько-Української війни - Війни за Незалежність. Вони все - наші Брати та, кожен з них, в якійсь мірі - український націоналіст», - вважає він.

При цьому Ярош зазначив, що українська державу захищають євреї, росіяни, білоруси, грузини, чеченці і представники інших націй. Він вважає, що в цьому і є одна з ідей націоналізму: «Свобода Народам! Свобода людині! »

«Пане президенте, Володимир, випадково потрапивши на посаду Президента України, Ви ще маєте шанс увійти в історію, як перший єврей, який очолив Україну і став Українцем з великої літери. Не пропустіть цю можливість! Адже інший шлях веде до прокляття, смерті й забуття», - закликав він.

У річницю Голокосту Дмитро Ярош також висловив свої співчуття і зазначив, що антисемітизм таке ж жалюгідне і потворне явище як і українофобія.

Нагадаємо, раніше екснародний депутат закликав українців вийти на всеукраїнську акцію “Ні капітуляції!”, приурочену до Дня захисника України 14 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ