Today.ua

Вибори в США: Трампа можуть примусово виселити з Білого дому, - штаб Байдена

Вибори в США наближаються до найдраматичнішого моменту - оголошення переможця. Джо Байден вже дуже близький до цього кульмінаційного моменту, до якого 78-річний кандидат від демократів йшов усе своє життя. Однак його суперник Дональд Трамп не має наміру поступатися своїм місцем в Овальному кабінеті. Він уже заявив, що якщо перемога буде за Байденом, він її не визнає і буде оскаржувати в суді.

У відповідь на таку заяву Трампа штаб Байдена відповів, що Трампа можуть і силою видворити з улюбленого ним Білого дому. Про такий можливий скандальний сценарій заявив представник штабу Байдена Ендрю Бейтс.

"Як ми сказали 19 липня, на цих виборах рішення приймає американський народ. І уряд Сполучених Штатів цілком здатний вивести порушників з Білого дому", - заявив Бейтс, недвозначно натякаючи на поки ще чинного гаранта.

Згідно з найсвіжішими даними, Байден виграє у Трампа в ключових штатах, хоча ще добу тому картина була дещо інша. Байден здобув перемогу з мінімальною перевагою голосів в Джорджії і лідирує в Пенсільванії. Водночас стало відомо, що держсекретар Джорджії прийняв рішення щодо перерахунку голосів виборців штату. Там перевага Байдена зовсім невелика: він випереджає Трампа лише на півтори тисячі. Причому, протягом двох діб підрахунків в штаті лідирував Трамп. Байден став його наздоганяти, а потім і обійшов лише після того, як почали підраховувати голоси тих, хто голосував поштою. Це дало Трампу підстави стверджувати, що поштове голосування сфальсифіковане.

Отже, у США зав'язується сюжет крутіший, ніж у Білорусі, адже там Тіхановська втекла за кордон і лише звідти погрожує Лукашенку. А в США обидва претенденти "на булаву" нікуди бігти не мають наміру і очолять своїх прихильників особисто. Деякі політологи навіть пророкують в США свій Майдан. Тільки у них це називають громадянською війною.

Нагадаємо, Джо Байден якось розповів, що у нього є чітка стратегія по Україні, яку він має намір втілювати в разі своєї перемоги на виборах у США. Він буде домагатися завершення війни на Донбасі і викорінення корупції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ