Today.ua

Водіям, які порушують ПДР, придумали нове покарання

Українських водіїв, які регулярно порушують ПДР, хочуть відправляти на повторне навчання до автошколи. Цю ініціативу зараз обговорюють в МВС.

Поліція захотіла відправляти водіїв, які порушують ПДР, на перенавчання після того, як з 1 червня в повному обсязі запрацювала система автофіксації порушень правил дорожнього руху. За перші п'ять днів її роботи камери зареєстрували понад 200 000 випадків перевищення швидкості в Києві та Київській області.

Така величезна кількість порушень ПДР справила, судячи з усього, на МВС дуже сильне враження. Якщо водіїв-«лихачів» не стане менше, то поліція внесе на розгляд Верховної Ради законопроект, що передбачає перенавчання водіїв, які перевищують швидкість.

Стурбованість поліції зрозуміти можна, адже поки камери автофіксації порушень ПДР працюють тільки в столичному регіоні. Скільки водіїв-«лихачів» в інших областях – ніхто не знає.

Раніше повідомлялося, що до кінця 2020 року на українських дорогах за швидкісним режимом будуть стежити 270 камер. Поки ж встановлено всього 50 камер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ