Today.ua

Водії повинні вчасно показувати страховий поліс, інакше - штраф

Водії повинні вчасно показувати поліцейським страховий поліс, інакше їх чекає штраф. Про це йдеться у рішенні Верховного Суду України по справі № 686/6140/16-а.

У 2016 році в Хмельницькому поліцейські попросили водія, що порушив ПДР, пред'явити страховий поліс. Однак, він цього зробити не зміг. При цьому водій стверджував, що страховий поліс «в машині». Коли стало зрозуміло, що страхового поліса їм не покажуть, поліція склала протокол. Водій весь цей час шукав документ. В кінцевому підсумку після 15 хвилин пошуків він знайшовся, але до того часу протокол вже було складено.

Автомобіліст вирішив звернутися до суду, адже поліс у нього був в машині, просто він його не зумів відразу знайти і показати. У суді водій заявив, що не зумів відразу знайти поліс із-за хвилювання. Суд першої інстанції в задоволенні позову відмовив.

Потім була апеляційна скарга, і справа в кінцевому підсумку потрапило у Верховний Суд.

ВС врахував всі обставини цієї справи. Судді звернули увагу, що сам позивач говорить про те, що він не одразу пред'явив поліції страховий поліс, а тільки через 15 хвилин. У своєму рішенні ВС ухвалив залишити позов водія без задоволення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ