Today.ua

У Львові кандидат у водії намагався дати хабар, поклавши гроші у заяву на іспит

У територіальному сервісному центрі МВС Львова виявили кандидата у водії, який намагався дати хабар екзаменатору перед початком практичного іспиту. Про це повідомила прес-служба Головного сервісного центру МВС України.

У повідомленні йдеться про те, що молодий чоловік перед початком практичного іспиту передав екзаменатору свої документи та заяву на складання іспиту. У заяві були гроші. Скільки там було грошей – не уточнюється. Всі ці події розгорталися в автомобілі для практичного іспиту.

Екзаменатор, побачивши гроші, почав фіксувати все на відеокамеру. Він також одразу повідомив про подію у поліцію.

Надалі на місце події прибули поліцейські. У повідомленні прес-служби Головного сервісного центру МВС України йдеться про те, що кандидат у водії намагався сховати гроші. Але коли він це хотів зробити – до приїзду поліції чи після її приїзду, – ми не знаємо.

Наразі молодому чоловіку загрожує кримінальна відповідальність за статтею 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі). Покарання за цією статтею – від штрафу до 4 років позбавлення волі, залежно від тяжкості злочину.

Правоохоронці зараз встановлюють усі обставини цієї події. Не виключено, що спроби хабара не було. Гроші могли просто лежати у документах кандидата у водії, без наміру їх передачі екзаменатору.

Слід зазначити, що зараз МВС проводить реформу сервісних центрів МВС та посилює контроль за складанням теоретичного та практичного іспитів на отримання посвідчень водіїв. Зокрема, в деяких територіальних сервісних центрах МВС тепер не можна складати іспити на отримання посвідчення водія. Лише у 55 територіальних сервісних центрах МВС можна скласти іспити.

В результаті деяким кандидатам у водії доводиться їхати в інші міста, щоб скласти теоретичний або практичний іспит. Кандидатам доводиться витрачати час, гроші та сили на ці поїздки. Деякі українці в соціальних мережах скаржаться, що їм доводиться по кілька годин чекати на початок іспитів.

Навіщо знижено кількість територіальних сервісних центрів МВС, у яких можна скласти теоретичний та практичний екзамени? Для того, щоб легше було контролювати іспити, процес отримання посвідчення водія, щоб знизити рівень корупції.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Тернополі внаслідок дорожнього конфлікту водій BMW битою пошкодив автомобіль ВАЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ