Today.ua

У Франції знайшли експортну «Таврію»

У французькому місті Пуатьє під відкритим небом знайшли старий ЗАЗ-1102. Це експортний варіант української «Таврії», який продавали в декількох країнах Європи.

ЗАЗ почав випускати «Таврію» в 1987 році, а в 1988 році її почали відправляти на продаж у Європу. Правда, в невеликих кількостях. Мало хто знає, що цю модель продавали навіть в Англії і у Франції.

Європейська «Таврія» помітно відрізнялася від стандартної версії, яку продавали спочатку в СРСР, а потім в незалежній Україні. Так, у неї були невеликі зміни в дизайні кузова, а також модернізований салон.

У Франції «Таврія» з'явилася в 1990 році. Вона коштувала 35 900 франків. Це був найдешевший автомобіль на французькому ринку. За перші три роки французи купили більше 1 600 автомобілів цієї моделі. У 1994 році французам стали пропонувати спеціальну французьку версію - Tavria XL (вона отримала більше обладнання).

В європейських країнах «Таврія» не стала бестселером. Натомість в Україні вона продавалася дуже добре. Нагадаємо, що її серійне виробництво припинилося тільки в 1998 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ