Today.ua

Чи впливає дата виготовлення шин на їх параметри?

Деякі автомобілісти впевнені, що нові шини на автомобіль повинні бути тільки з однією датою виготовлення. В іншому випадку, нібито, у них можуть бути різні параметри, що призведе до погіршення керованості авто. Чи це так? На це питання дали відповідь представники компанії Continental...

На всі параметри шин конкретна дата їх виробництва не має абсолютно ніякого впливу. Всі вони виробляються за однією технологією і з однакових матеріалів.

Проблема може виникнути, якщо шини зберігалися неправильно, без дотримання температурного режиму. В цьому випадку якість шин знижується. Вони можуть деформуватися і втратити еластичність.

Зберігати шини потрібно в приміщенні, куди немає доступу ультрафіолетових променів, при широкому діапазоні температур (в залежності від шин). Вони повинні розташовуватися мінімум в метрі від приладів опалення. Для зберігання безкамерних шин потрібні умови, що виключають деформацію бортів і бічних стінок.

Тому фахівці рекомендують купувати гуму у офіційних дилерів. Але навіть у них потрібно дізнатися, скільки шини, які вас зацікавили, вже зберігаються на складі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ