Today.ua

Влада вимагає від АЗС знизити роздрібні ціни на бензин та дизель

Український уряд може зробити водіям справжній новорічний подарунок, знизивши роздрібну вартість бензину. З такою ініціативою виступив глава Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

Милованов вважає дивною ситуацію, коли курс гривні постійно зміцнюється, знижується інфляція, а ціни на паливо чомусь не падають. При цьому маржа операторів паливного ринку, що продають бензин А-95, за останній рік зросла з 8 до 21%.

На своїй сторінці у Facebook Милованов пообіцяв уважно вивчити ситуацію і прийняти всі можливі заходи, щоб її змінити в кращу сторону.

Раніше «Укртатнафта», найбільший український оператор паливного ринку, запропонувала уряду України збільшити акциз на скраплений газ у 2,5 рази і одночасно на 20% знизити акциз на бензин. Експерти вважають, що через це різко збільшиться вартість автогазу, а от бензин навряд чи сильно подешевшає.

Між тим, на початку цього місяця Антимонопольний комітет зажадав від кількох найбільших українських операторів паливного ринку знизити на своїх станціях вартість бензину і автогазу. Багато операторів вже знизили ціни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ