Today.ua

Смачна і ситна м'ясна страва “Думляма з поцілунками“ від Алли Пугачової – рецепт

Алла Пугачова – не тільки жінка, яка співає, але й жінка, яка чудово порається на кухні. Звичайно, раніше, коли співачка активно виступала і гастролювала, у неї на це залишалося мало часу. Однак тепер часу вистачає, і Примадонна любить попоратись на кухні, особливо під час карантину. Вона чудово готує і нерідко балує чоловіка й дітей смачною їжею.

Нещодавно Пугачова приготувала страву з узбецької кухні, яка називається думляма. Максим Галкін відобразив цей кулінарний шедевр на відео зі своїми коментарями. Ця страва являє собою тушковане м'ясо, яке томиться в казані разом із овочами – картоплею, помідорами, морквою і молодою капустою. Причому усе це має тушитися на малому вогні доволі довго, щоби стало м'яким і тануло в роті.

"Спеціально для тебе, їж на здоров'я", - каже Алла Пугачова, звертаючись до Максима.

При цьому за кадром чути, як вона цілує чоловіка. Звичайно, страва приправлена поцілунком, завжди смачніша (перевірено). Власне, в цьому переконався і сам Галкін, скуштувавши цієї самої думлями.

"Я вже скуштував. Ви не уявляєте, як це смачно. Піду ще шматочок з'їм", - говорить Галкін, ризикуючи наїсти на всіх цих ласощах від Пугачової солідні "карантинні" запаси.

Отже, з чого готується ця смачна думляма, через яку домашніх із кухні навіть за вуха не витягнути.

Інгредієнти:

Готувати таке блюдо краще в казані: в ньому нічого не пригорить і спокійно буде тушкуватися, поки ви будете віддаватися іншим карантинним забав.

Приготування страви Алли Пугачевої

1.Спочатку готуємо м'ясо. Філе з телятини розрізаємо на шматочки, намагаючись, щоб вони були приблизно однакової величини. Баранячі реберця також розрізаємо, щоби було по одному.

2.Потім беремо курдючний жир і намагаємося настругати його доволі дрібними шматочками. Цим жиром устеляємо дно казана.

3.Далі ріжемо кільцями цибулю і закладаємо її поверх жиру, який вже лежить на дні. Цей шар можна трохи посолити.

4.Поверх цибулі укладаємо всі м'ясні інгредієнти, чергуючи телятину з бараниною. М'ясо також посипаємо сіллю і спеціями. Намагаємося не пересолити; краще додати сіль потім, ніж їсти пересолене. Для приправ підійдуть східні спеції, які вам до смаку: зіра, шафран, мелений перець. Укладаємо м'ясо доволі щільно, трохи трамбуючи його.

5.Далі знову йде черга нарізаної кільцями цибулі. А вже поверх цибулі укладаємо інші нарізані овочі. Причому овочі, включаючи картоплю, не дрібно ріжемо. Все це приготується і розм'якне, поки буде тушкуватися м'ясо. Туди ж, ближче до кінця готування, можна закласти злегка очищену цілу головку часнику. Потім її виймете. Їсти її з лушпинням не потрібно. Зате свій аромат часник страві віддасть.

6.Томити усю цю смакоту на повільному вогні потрібно не менше, ніж півтори години. Звичайно, за цей час ваші домашні не раз запитають у вас, коли все буде готово, не раз завітають на кухню і сунуть свого носа під кришку. Ну, тут вже нічого не поробиш.

І не забудьте: подавати потрібно з поцілунками – так буде ще смачніше.

Нагадаємо, раніше ми відкрили секрет, як зробити домашні котлети більш пишними і ніжними. Один маленький інгредієнт все вирішує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ