Today.ua

Верховна Рада нарешті візьметься за дешеве розмитнення автомобілів

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради схвалив законопроект, який передбачає зниження вартості розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації. Скоро його винесуть на обговорення депутатів ВР.

З осені 2019 року у Верховній Раді було зареєстровано декілька законопроектів про дешеве розмитнення автомобілів. Однак, досі жоден з них так і не був винесений на обговорення народних депутатів. Тепер ситуація змінилася, оскільки профільний комітет схвалив один з таких законопроектів.

У цьому законопроекті передбачається скасування акцизу при ввезенні автомобілів з 2021 року (для учасників АТО – з 2020 року), а також скасування штрафів власникам «євроблях» з моменту прийняття закону на 180 днів. Таким чином, у власників «євроблях» буде 180 днів для того, щоб легалізувати свої автомобілі.

Крім того, в цьому законопроекті йдеться про те, що для всіх автомобілів потрібно ввести обов'язковий техогляд. В тому числі для машин стандарту Євро-4 і нижче.

Народні депутати скоро підуть на літні канікули. Навряд чи вони до канікул встигнуть розглянути цей законопроект. Тому дешеве розмитнення авто якщо і буде, то восени, або в наступному році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ