Today.ua

Вакцина від коронавірусу за кордон поки не піде: Трамп прийняв рішення

Дональд Трамп, який, незважаючи на поразку у виборах, все ще залишається чинним президентом США, має намір підписати розпорядження, яке забороняє експорт вакцини від коронавірусу. Принаймні - тимчасово. Про це американський гарант заявив на брифінгу в Білому домі, повідомляє foxnews.

Трамп має намір підписати це розпорядження вже у найближчі години. Президент заявив, що вакцина американського виробництва не піде за межі США до тих пір, поки нею не будуть насичені всі американські штати на 100% від потреби.

"Першочерговим завданням є поширення цих вакцин серед американців, перш ніж ми почнемо доставляти їх по всьому світу, щоб отримати міжнародний доступ", - поділилося джерело близьке до оточення Трампа, яке займається боротьбою з COVID-19.

Із цього ж джерела стало відомо, що нібито вже в п'ятницю, 11 грудня, буде дано офіційний дозвіл на масове використання вакцини, виробленої компанією Pfizer-BioNTech. Тобто, вже з початку наступного тижня в США може стартувати масова вакцинація населення.

У нас же, в Україні масову вакцинацію обіцяють почати лише в середині літа 2021 року. Кажуть, що для запуску цього процесу мало наявності вакцини. Потрібно ще й розробити послідовність вакцинації і взагалі розробити логістику процесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ