Today.ua

В Ужгороді дорожній конфлікт закінчився вбивством водія

В Ужгороді стався конфлікт між двома водіями, який закінчився вбивством одного із них. Поліція затримала підозрюваного, повідомив Відділ комунікації поліції у Закарпатській області.

За даними досудового слідства, 10 серпня 2023 року приблизно о 12 годині ночі на одній із доріг Ужгорода стався конфлікт між водіями автомобілів Skoda та Volkswagen Touareg. Спочатку чоловіки сперечалися, а потім почали штовхати один одного. Водій кросовера Touareg завдав кількох ударів своєму опоненту.

29-річний водій автомобіля Skoda впав на землю і знепритомнів. Після цього водій Volkswagen Touareg втік з місця події.

На місце події прибула швидка допомога та поліцейські. Потерпілого доправили до реанімаційного відділення лікарні. 17 серпня потерпілий помер, не приходячи до тями.

За даними фактами слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) та ч. 3 ст. 135 (Залишення у небезпеці) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за цими статтями – 10 років ув'язнення.

10 серпня поліцейські встановили та опитали всіх людей, які перебували на місці злочину. Один із них, 24-річний чоловік, заявив, що це він нібито керував автомобілем Volkswagen і був учасником конфлікту. Надалі виявилося, що він дав неправдиві свідчення. Справжнім фігурантом справи виявився 23-річний ужгородець. Він підмовив свого знайомого, намагаючись уникнути відповідальності.

Фігуранта помістили до СІЗО. Слідчі готують матеріали для повідомлення йому про підозру у скоєнні злочинів. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

У чому причина цього дорожнього конфлікту, який закінчився так трагічно, - не повідомляється. Можливо, конфлікт почався, як зазвичай буває на дорогах, через якусь дрібницю. Слово за слово…

За даними деяких ЗМІ, загиблий був лікарем у Мукачівській лікарні. У реанімацію він потрапив із травмою голови.

Слід зазначити, що спочатку слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за статтею 128 КК України (Необережне тяжке чи середнє тяжіння тілесне ушкодження). Максимальне покарання за цією статтею – 2 роки позбавлення волі. Але після смерті потерпілого кримінальне провадження перекваліфікували та додали ще одну статтю КК України.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Києві дорожній конфлікт теж закінчився вбивством водія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ