Today.ua

В Україні закрили більше 600 нелегальних заправок

За даними ДФС, в Україні з 13 грудня 2019 року по 8 лютого 2020 року податкова міліція перевірила 1 399 АЗС і закрила 658 з них, так як вони були нелегальними. З обігу вилучено понад 9,4 тис. тон підроблених пально-мастильних матеріалів.

Боротьба з нелегальними АЗС в Україні розпочалася в грудні минулого року. Тоді Президент Володимир Зеленський пообіцяв операторам паливного ринку ліквідувати всі нелегальні заправки. У свою чергу, оператори паливного ринку погодилися знизити роздрібні ціни на бензин і ДП, що, власне й сталося.

У 2019 році в Україні налічувалося приблизно 1 500 нелегальних АЗС. Частина з них вже закрита. Якщо бути більш точним, то припинено діяльність 658 нелегальних заправок.

Деякі заправки, які працювали раніше без офіційного дозволу, почали оформлення ліцензій. Це означає, що бюджет країни отримає додаткові гроші, а водії – якісне паливо.

Найголовніше - з обігу вилучено багато фальсифікованого палива. Завдяки цьому українські водії збережуть свої машини. Як відомо, в гонитві за миттєвою економією деякі українці охоче заправляються на нелегальних АЗС, а потім їм доводиться платити великі гроші за ремонт двигуна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ