Today.ua

В Україні суттєво спростять розмитнення автівок

В цілях зниження черг на прикордонних пунктах пропуску, в Україні у 2020 році запровадять електронну систему розмитнення автомобілів. Розмитнення істотно спроститься.

Електронну систему розмитнення автомобілів розробляють Державна митна служба і Міністерство інфраструктури. Її деталі нам поки не відомі. За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, українці, клікнувши комп'ютерною мишкою кілька разів, зможуть бронювати дозвіл. Процес повинен бути гранично простим і швидким.

Крім того, у наступному році в Україні повинна в повному обсязі заробити система онлайн-розрахунку податків при розмитненні авто. Зараз поки вона функціонує в тестовому режимі. В базі даних системи є інформація про ціни на 1 млн. автомобілів більш 2300 моделей, які раніше вже ввезли і зареєстрували в нашій країні.

Нагадаємо, що з 1 січня 2020 року в Україні вступлять в дію «драконівські» штрафи за автомобілі з іноземними номерами, у яких порушено термін перебування. Максимальний штраф – 170 000 грн. Проте, поліція, нібито, пообіцяла «євробляхерам» не штрафувати їх до тих пір, поки Верховна Рада не прийме закон про доступне розмитнення. Митники таких обіцянок не давали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ