Today.ua

В Україні з'явився легендарний американський автомобіль

У Рівному сфотографували унікальний американський масл-кар Ford Mustang Shelby Eleanor 1968 року випуску. Цей автомобіль брав участь у зйомках фільму «Викрасти за 60 секунд» 1974 року.

Фільм «Викрасти за 60 секунд» 1970-х років став в США класикою. У 2000-му році з'явився його однойменний рімейк з Ніколасом Кейджем у головній ролі.

У фільмі 1974 року сюжет крутиться навколо автомобіля Ford Mustang, який повинен викрасти головний герой. Цей «Мустанг» називали «Елеонора». Автомобіль отримав суттєві зміни порівняно зі стандартною версією, у тому числі дуже потужний ремінь безпеки і індивідуальне блокування задніх гальм.

Під капотом у нього розташовується 7,0-літровий двигун V8 потужністю 400 к.с. Динамічні характеристики помітно краще, ніж у стандартного «Мустанга», хоча вони у нього теж вражають.

За чутками, Eleanor 1968 року випуску, помічена в Рівному, належить українському колекціонеру, який захоплюється американськими автомобілями. Можливо, в його колекції є Chevrolet Corvette Stingray 1981 року і рідкісний Plymouth Hemi Cuda, адже їх теж свого часу бачили в Рівному.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ