Today.ua

В Україні оновили ПДР

Кабінет міністрів прийняв постанову про внесення деяких змін у правила дорожнього руху. Тепер по смузі для громадського транспорту можуть без всяких побоювань їздити автомобілі служб таксі.

Таксі можуть рухатися окремими смугами для громадського транспорту. Але це дозволено тільки тим таксистам, які працюють в легальних компаніях з ліцензією. На «приватників» таке правило не поширюється.

Приймаючи ці зміни в правила дорожнього руху, Кабмін виходив з того, що клієнти служб таксі будуть обслуговуватися швидше. Їм не доведеться більше даремно витрачати свій дорогоцінний час у дорожніх «пробках». Таксисти у багатьох містах світу можуть їздити по смузі для громадського транспорту, наприклад, в Лондоні і Парижі.

Але Кабмін, вносячи зміни в ПДР, переслідував ще одну мету. Справа в тому, що в Україні вже давно намагаються вивести з «тіні» таксистів. Щорічно державний бюджет втрачає мільярди гривень через те, що таксисти не платять податки. Спроби вивести з «тіні» цей бізнес за великим рахунком, поки що не увінчалися успіхом.

Можливо, тепер, коли клієнти почнуть йти від «приватників», які довго стоять в «пробках», цей бізнес стане більш «прозорим».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ