Today.ua

В Україні призначили штраф 100 тисяч гривень водієві, який порушив правила: стали відомі причини

В Україні водій мотоцикла отримав штраф у 100 тисяч гривень. На щастя, чоловік нікого не встиг збити і навіть не покалічив себе. Проте водій байка порушив усе, що тільки можна було порушити.

Про те, за що байкеру призначили штраф у 100 тисяч гривень, розповіли у прес-службі патрульної поліції Закарпатської області.

У повідомленні йдеться, що патрульні помітили відчайдуху на байку через те, що той порушив правила дорожнього руху. Його зупинили. Водієм мотоцикла виявився 28-річний ужгородець. Під час спілкування із порушником поліцейські помітили у нього явні ознаки наркотичного сп'яніння. Проте чоловік цей факт усіляко заперечував і від медичного огляду відмовився.

"Під час спілкування поліцейські помітили у 28-річного ужгородця явні ознаки наркотичного сп'яніння, тому запропонували пройти огляд на стан сп'яніння у медзакладі, проте чоловік відмовився", - йдеться у повідомленні.

Втім, у таких випадках закон непохитний: якщо водій відмовляється від проходження експертизи, цей факт однозначно трактується не на його користь. Отже, він має що приховувати.

Однак недотримання правил дорожнього руху та ознаки вживання наркотиків виявились не єдиними порушеннями горе-байкера. Список його "гріхів" значно більший. Він також порушив правила користування мотошоломом. Крім того, як з'ясувалося, його вже не вперше протягом року ловлять на керуванні у стані сп'яніння. Однак на роль "вишеньки на торті" претендує ще один факт: байкера вже вдруге протягом року зловили на водінні без прав.

В результаті, за сукупністю всіх цих правопорушень, горе-водієві призначили штраф 100 тисяч гривень (понад 92 тисячі, якщо точніше).

І ще, завдяки пильності поліцейських він нікого не убив і себе не покалічив. Отже, незважаючи на астрономічну суму штрафу, його можна зарахувати як інвестицію в майбутнє недолугого водія. Якщо, звісно, він зробить висновки і більше не створюватиме підстав для таких "інвестицій".

Нагадаємо, Рада дозволила штрафувати працівників автошкіл за кепську підготовку водіїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ