Today.ua

В Україні може з'явитися китайська копія Land Rover Defender

Китайська компанія Haval розробила новий позашляховик Haval Xianglong. Деякі елементи його дизайну нагадують знаменитий Land Rover Defender.

Довжина Haval Xianglong складає 4800 мм, ширина – 1616 мм, висота – 1822 мм, а колісна база – 2738 мм. У Land Rover Defender 90 із запасним колесом довжина становить 4583 мм, а у Defender 110 – 5018 мм.

Зовнішньо передня частина позашляховика Xianglong дуже схожа на інші моделі компанії Haval. Вона відрізняється великою радіаторною решіткою з горизонтальними пластинами, а також круглими фарами з квадратною чорною окантовкою. Ми також помітили у цього автомобіля чорний нижній бампер та захисну пластину. Ззаду видно чотири квадратні ліхтарі, як у Land Rover Defender.

Фотографій інтер'єру Xianglong поки немає. Очікується, що у салоні буде цифрова панель приладів, інформаційно-розважальна система з великим сенсорним дисплеєм. Яке він отримав обладнання та технології – поки що не відомо. Але так як китайці люблять машини із сучасними технологіями, то можна припустити, що їх у Xianglong досить багато. А обладнання, звичайно, залежатиме від комплектації.

Враховуючи, що Xianglong призначений для поїздок не тільки містом, але і бездоріжжям, то у нього буде кілька режимів водіння. Режими водіння допоможуть впоратися із найважчим бездоріжжям.

Haval Xianglong оснащується гібридною силовою установкою. Вона складається з 1,5-літрового бензинового двигуна (один варіант – з турбонаддувом) та двох електромоторів (спереду та ззаду). Є два варіанти потужності такої гібридної силової установки. Цей позашляховик оснащується літій-залізо-фосфатною батареєю. На одній електротязі він може проїхати 105 км, що на наш погляд дуже непогано.

Haval почне продавати Haval Xianglong, мабуть, десь наприкінці 2023 року. Скільки він коштуватиме – ще не відомо. Зрозуміло, що дешевше ніж Land Rover Defender.

В Україні зараз продається декілька моделей компанії Haval. До того ж, українці останнім часом почали більше купувати китайські автомобілі. Тому ми не відкидаємо, що через деякий час Haval Xianglong з'явиться і на українському ринку.

Нагадаємо, раніше компанія Land Rover заборонила покупцям нових позашляховиків Defender перепродувати їх протягом перших шести місяців після покупки. Але це обмеження стосується лише Великобританії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ