Today.ua

В Україні можуть відкласти розсилку водіям “листів щастя“

В Україні через карантин, який запроваджено у зв'язку з пандемією коронавіруса, можуть на якийсь час відкласти початок повноцінної роботи камер автоматичної фотовідеофіксації порушень ПДР та розсилку «листів щастя». Таку можливість не виключив директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко.

Камери автоматичної фотовідеофіксації повинні заробити в нашій країні в повному обсязі, а не в тестовому режимі, як зараз, з 1 травня 2020 року. Це означає, що з 1 травня за дотриманням швидкісного режиму будуть стежити не тільки поліцейські на дорогах, але і спеціальні камери. Порушники швидкісного режиму, які «засвітяться» на камерах, будуть отримувати поштою штрафні квитанції – «листи щастя».

Однак, Артем Шевченко не виключив можливість, що розсилку водіям «листів щастя» відкладуть через карантин. Але поки що все залишається без зміни і з 1 травня камери повинні запрацювати в повному обсязі.

В Україні вже працює в тестовому режимі 50 камер фіксацій порушення правил дорожнього руху. Нещодавно нова камера з'явилася в Київській області на 44 км траси Київ-Чоп. Очікується, що завдяки цим пристроям на українських дорогах знизиться кількість ДТП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ