Today.ua

В Україні б/в авто можуть подорожчати на 20%

МВС пропонує удосконалити процедуру реєстрації транспортних засобів, у результаті чого українцям перестануть бути доступними авто з США. Експерти вважають, що через це всі старі автомобілі в Україні подорожчають на 10-20%.

Зокрема, Сергій Довгоборский, експерт сервісу по підбору автомобілів Avtosrg, прогнозує, що якщо українцям перестануть бути доступними старі машини зі Сполучених Штатів, то це призведе до зростання цін на вторинному автомобільному ринку приблизно на 20%.

Крім того, українці не зможуть їздити на машинах, які їм подобаються. Справа в тому, що американські версії автомобілів відрізняються від аналогічних європейських чи азіатських версій.

Биті автомобілі з США поставляються в Україну зі спеціальною карткою, в якій зазначено, що вони підлягають утилізації. Вона де-факто виступає в якості техспаспорта.

МВС пропонує надавати у сервісні центри МВС реєстраційні документи на транспортний засіб або документи, що підтверджують їх реєстрацію з країни, звідки вони ввезені. У «битків» з США таких документів бути не може.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ