Today.ua

У Росії відкидають версію про отруєння Навального, кажуть - все через дієти

У Росії не погоджуються з висновками німецьких лаборантів, які стверджують, що Олексія Навального отруїли. Вони кажуть, що причину його раптової недуги все ж потрібно шукати у харчових пристрастях опозиційного політика. Мовляв, Навальний  останнім часом надто захоплювався різноманітними детамі. Це і могло привести до таких наслідків. Таку версію озвучив керівник Слідчого управління сибірської транспортної поліції Сергій Потапов.

Він, зокрема, говорить, що Олексій Навальний страждав на панкреатит. Таке захворювання передбачає певний режим харчування, а підшлункова залоза погано переносить голодування. Таким чином, панкреатит в поєднанні з дієтою могли привести його до такого стану.

До речі, дружина Навального, Юлія, ще будучи в Омську говорила, що її чоловік сидів на дієті, щоби схуднути. Результат такого захоплення дієтами помітний і на знімках політика: раніше він був очевидно повнішим, ніж тепер.

У зв'язку з такою версією слідство почало додаткові перевірки, щоб або підтвердити її, або спростувати. Слідчі хочуть встановити всі обставини, які передували тому фатальному польоту, під час якого Олексію Навальному раптово стало погано.

Зараз на експертизі знаходиться близько півтисячі предметів, з якими так чи інакше він міг контактувати. Зокрема, перевіряють його особистий одяг,  перевіряють також кафе аеропорту, в якому він того ранку пив чай, ресторан і номер готелю, в якому він зупинявся. Піддали перевірці навіть сміття, яке був викинуте того ранку в Томському аеропорту.

Проте, німецьким медикам така версія здається дивною. Тим більше, що сліди "Новачка" були знайдені в усіх аналізах Олексія Навального і навіть на його шкірі. Правда, все - у дуже малій концентрації. Але ж фахівці з отрут кажуть, що для того, щоб убити людину, багато "Новачка" і не потрібно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ