Today.ua

У Києві зареєстрували найстарішу собаку України (фото)

У столиці України 14 січня 2020 офіційно зареєстрували рекорд тривалості життя найстарішої собаки в країні. Рекордсменом-довгожителем в категорії «Жива природа» назвали таксу Нора, якій виповнилося 19 років і 6 місяців. Це понад 100 людських років.

Так, «приз» у вигляді диплома присудили саме коричневій красуні. Згідно з таблицею вікових відповідностей, її вік - понад 100 людських років. Досягнення зафіксувала керівник Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

Собаку з нагоди перемоги нарядили в червоний комбінезон і вона зовсім не виглядала старою, коли її вітали гості заходу.


Як відомо, такси або даксхунд, що на німецькій означає «борсуковий собака», це порода мисливських норних собак. Відрізняється короткими лапами і довгим тулубом. Через таку особливість будови тіла такси з віком відчувають проблеми зі спиною, а середня тривалість їхнього життя становить 12-16 років.

Нагадаємо, собаки не просто віддані людині, але вони дійсно розуміють те, що їм говорять. Цей факт доведено британськими вченими, які провели спеціальний науковий експеримент за участі собак та їх господарів. У ході експерименту тварини реагували кожен раз, коли звучало нове слово, що злегка відрізняється по звучанню голосних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ