Today.ua

В яких випадках пора міняти гальмівні колодки, які ще не стерлися

Якщо виходити з правил техніки безпеки, гальма – це найважливіша частина автомобіля. Термін служби колодок залежить від багатьох факторів, наприклад, від стилю водіння. Бувають випадки, коли колодки ще не стерлися, але їх пора міняти. Чому так відбувається?

Колодки поганої якості

Вже під час купівлі автомобіля потрібно звернути увагу на колодки. При першому огляді гальмівних механізмів оцініть стан зовнішньої і внутрішньої колодок (для цього знімають колесо). Якщо вони поганої якості, то замініть їх. Інакше в кращому випадку незабаром вам доведеться міняти гальмівні диски, а в гіршому - ремонтувати розбиту машину.

Ремонт підвіски

Якщо ви плануєте зайнятися ремонтом підвіски, то краще за все заодно поміняти гальмівні колодки. Інакше вам потім доведеться знову витрачати час. Ви ж не хочете тільки те й робити, що займатися одним автомобілем?

Тонкі диски

Їздити зі зношеними, тонкими гальмівними дисками не можна, адже вони можуть тріснути, розколотися, а колодки випасти з направляючих. Тому краще поміняти диски, а заодно і колодки, хоча вони й виглядають ще нормально. Чому? Тому що старі колодки майже завжди погано прилягають до нового диску.

При покупці нової колодки звертайте увагу на те, щоб на ній не було дефектів, наприклад, тріщин. Від якості колодок залежить ваша безпека.

Раніше повідомлялося, для чого в пробці АКПП автомобіля потрібно переводити в режим "спорт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ