Today.ua

У Німеччині «євробляху» можна купити за 50 євро

У Німеччині під час карантину, запровадженого там через пандемію коронавіруса, дуже сильно знизився попит на б/в авто, що призвело до різкого зниження цін. Там «євробляху» можна купити всього за 50 євро.

На найбільшому німецькому сайті з продажу автомобілів mobile.de зараз багато дешевих уживаних автомобілів. Деякі з них продають за 50 євро. І це не «убиті» автомобілі, не розвалюхи, на яких неможливо їздити. Багато з них знаходяться у цілком нормальному, навіть пристойному стані.

Наприклад, Peugeot 106 1998 року випуску з 1,2 л бензиновим двигуном в нормальному робочому стані купили в Німеччині всього за 50 євро. При цьому автомобіль своїм ходом проїхав з півдня ФРН, через Польщу, в Україну. У цій подорожі він проїхав близько 1 500 км. На 40 літрах - 920 км (менше 4,0 л на 100 км).

Цікава історія покупки цього Peugeot 106. Українець, перебуваючи в Німеччині, не зміг взяти квитки на автобус в Україну. Він підрахував, що йому в цьому випадку навіть вигідніше купити автомобіль. І він абсолютно прав!

Уряд ФРН готується економічно підтримати місцевих автовиробників. Німцям будуть пропонувати різні стимули для купівлі нових авто. Тому вони вже зараз почали позбавлятися від старих машин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ