Today.ua

У справі про ДТП з Єфремовим з'явилися нові обставини: це докорінно все змінює

Михайло Єфремов може уникнути суворого покарання в разі, якщо підтвердиться нова версія того, що сталося, на якій наполягає його адвокат. Захисник стверджує, що актор ніколи п'яним за кермо не сідав, а в той злощасний вечір виїхав з дому, тому що не міг відмовити в проханні другу, передає слова адвоката видання sobesednik.

Нагадаємо, йдеться про аварію, що сталася в Москві на Садовому кільці ввечері 8 червня. Джип, яким керував Єфремов, на величезній швидкості вилетів на зустрічну смугу і врізався у зустрічний автомобіль. Водій фургона, який потрапив під удар акторської машини, прожив лише декілька годин після ДТП і помер у лікарні на світанку наступного дня.

Стаття, яку інкримінують Єфремову, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років. Обтяжуючою обставиною у його випадку є стан алкогольного та наркотичного сп'яніння, в якому він перебував на момент ДТП.

Проте його адвокати відчайдушно шукають акторові виправдання, щоби зменшити можливий термін покарання. Так, адвокат Ельман Пашаєв заявив, що Єфремов ніколи п'яним за кермо не сідав, а в той вечір змушений був сісти через те, що не міг відмовити другу.

При цьому Пашаєв імені друга не називає (можливо, слідству воно відоме). Він розповів, що незадовго до аварії, Михайлу Єфремову зателефонував друг, який повідомив, що його мати і дружина лежать в лікарні у важкому стані. Друг нібито просив Єфремова про допомогу. Сам він допомогти своїм близьким не міг, тому що через карантин надовго застряг в Україні і не зміг повернутися в Москву.

Актор, незважаючи на те, що до того часу вжив уже чимало забороненого, не зміг відмовити другові та відразу сів за кермо, щоби їхати в лікарню.

"Запевняю вас, це дуже сумлінна людина, він не буде якось викручуватися, щось вигадувати, щоб уникнути покарання", - розповів Ельман Пашаєв.

Правда, у перші дні після аварії ця версія була трохи інша. Розповідали, що акторові в той день повідомили про смерть друга, і він мчав до його родини, щоби підтримати рідних. Загалом, чим далі, тим більше свідчень невинуватості актора.

Водночас, дитячий друг Михайла Єфремова розповідав, що актор призвичаївся до алкоголю ще років з тринадцяти. Та й ті, хто знав його вже дорослим, кажуть, що останні десять років заслужений артист практично "не просихав".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ