Today.ua

У 2025 році з'явиться новий пікап Kia Tasman: подробиці

Компанія Kia у 2025 році почне продавати свій новий пікап Kia Tasman. Про це повідомив австралійський журнал Drive із посиланням на інсайдерську інформацію.

Ще в травні 2022 року компанія Kia оголосила, що вона до 2027 року розробить і випустить на ринок два електричні пікапа. Один із них буде "спеціальною" моделлю, а другий - "стратегічною" моделлю. Це означає, що перший може бути побудований на спеціальній електричної платформі, а другий – на платформі ICE.

При цьому пікап на сходовій рамі дебютує у 2024 році, а у продажу він з'явиться у 2025 році. Як він називатиметься – ще точно не відомо. Поки що його у ЗМІ називають Kia Tasman.

Tasman – це не спеціальна модель, про яку ми раніше говорили. Чому? Тому що в його лінійці двигунів буде дизельний мотор. Швидше за все, це буде "стратегічний" пікап із бензиновими та дизельними двигунами, а також з електричною версією.

За чутками, Tasman із дизельним мотором матиме подвійну кабіну, вантажопідйомність майже 1000 кг. При цьому тягове зусилля в нього становитиме близько 3500 кг.

Який дизайн буде у пікапа Tasman - ще не відомо. Раніше фотошпигуни кілька разів бачили під час дорожніх тестів тестовий мул цього пікапа. Усі вони мали модернізований кузов пікапа Kia Mohave.

На жаль, поки більше немає інформації про пікап Kia Tasman. Як ми вже говорили, він має дебютувати у 2024 році. Коли це точно станеться – ще відомо. І скільки він буде коштувати – також ще не відомо.

Потрібно зазначити, що в Україні зараз продають лише три моделі компанії Kia – хетчбек Kia Ceed, Ceed SW, а також кросовер Kia Sportage, який є одним із лідерів із продажу на українському ринку нових автомобілів.

Kia Ceed коштує від 765 450 гривень. Він оснащується 1,6-літровим бензиновим двигуном потужністю 128 к.с. і 155 Нм крутного моменту, який працює разом із 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач.

Kia Ceed SW із таким же двигуном коштує від 785 700 гривень. У свою чергу Kia Sportage у стандартній комплектації з 1,6-літровим бензиновим двигуном потужністю 156 к.с. коштує від 1 150 200 гривень.

Нагадаємо, раніше компанія Kia показала новий концепт Kia Concept EV5.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ