Today.ua

Стало відомо, скільки автомобілів обладнаних ГБО купили у 2019 році українці

За даними «УкрАвтопрому», в 2019 році в Україні продали і зареєстрували майже 39 000 легкових автомобілів з ГБО. Тільки 5 500 штук з них були новими, що приблизно на 22% більше, ніж у 2018 році.

Серед б/в авто найпопулярніша модель з ГБО - Volkswagen Passat. У число лідерів потрапили також ZAZ-Daewoo Lanos, Chevrolet Aveo і Chevrolet Lacetti.

Серед нових автомобілів найпопулярніша модель з ГБО - Renault Logan. Серед лідерів ще є Renault Duster, Hyundai Accent і Volkswagen Polo.

Причина збільшення попиту на нові та вживані автомобілі з газоболонным обладнанням полягає в тому, що в 2019 році ціна на автогаз досягла майже історичного мінімуму. Правда, в останні місяці намітилася тенденція збільшення цін на автогаз. А деякі оператори паливного ринку хочуть зрівняти акциз на нього з акцизом на бензин.

Між тим, експерти AUTO-Consulting раніше говорили, що бум на автомобілі з ГБО в нашій країні вже пройшов. Газ найчастіше використовують у комерційному транспорті.

Нагадаємо, що нещодавно відбулася офіційна прем'єра оновленого Renault Duster, який отримав заводське ГБО. Він буде коштувати стільки ж, скільки і звичайний Duster.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ