Today.ua

Уряд розщедрився: на інфарктників тепер даватимуть 30 тисяч, на інсультників – майже 27

Український уряд збільшує виплати на лікування серцево-судинних захворювань, повідомив на засіданні Кабміну прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Зважаючи на те, що 65% українців помирають від захворювань серцево-судинної системи, уряд вирішив збільшити фінансування на лікування цих захворювань, інформує pravda.

Найбільше зросте сума, яку виділятимуть на лікування гострого інфаркту міокарда, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Вона становитиме 30 109 гривень замість 16 001, яка існує зараз. Більше грошей виділятимуть також на лікування гострого мозкового інсульту. На такого хворого держава виділятиме 26 947 гривень замість існуючих тепер 19 332.

Крім того, зростає також фінансування екстреної допомоги. Загалом на неї виділено 1 млрд 260 млн гривень. Степанов також анонсував зміни до програми про медичне обслуговування населення. Уряд пропонує спрямувати на фінансування закладів охорони здоров'я додатково 2 млрд 331 млн гривень. Ці гроші планують спрямувати на вирівнювання фінансової диспропорції між різними закладами охорони здоров'я. Тобто ті медичні заклади, які недоотримали грошей порівняно з минулим роком, одержать їх вже у другому півріччі поточного року.

"Все, що виділяється з державного бюджету буде виділятися на рівні не менше, ніж це було у 2019 році", - наголосив Степанов.

До речі, відповідно до останніх висновків учених, суттєво знижує ризик серцево-судинних захворювань регулярне вживання чорної кави. Пиймо каву, і держава зможе заощадити гроші на нашому лікуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ