Today.ua

Українців чекає подвійне підвищення пенсій: коли і на скільки

Українських пенсіонерів чекає відразу дві індексації пенсій, які будуть проводитися послідовно. Про це повідомила міністр соціальної політики країни Марина Лазебна.

Глава міністерства заявила, що ті громадяни, які не потрапили під індексацію в травні, теж отримають підвищені виплати. Пенсії їм будуть підвищені з 1 липня по 1 грудня. За словами Лазебної, до бюджету Пенсійного фонду України будуть внесені зміни, так як надходження значно скоротилися в зв'язку із зменшенням фонду оплати праці.

Відзначається, що в державному бюджеті на 2020 рік сформований резервний фонд, за рахунок якого збираються покрити деякі витрати. Паралельно з цим в уряді буде розглянуто план відновлення економіки України.

Раніше в Пенсійному фонді говорили про те, що виплати пенсіонерам будуть підвищувати до 11 відсотків, але на ділі виявилося, що такої можливості немає. У перший етап індексації не потрапили ті пенсіонери, які заробляли маленькі зарплати під час трудової діяльності.

Так, якщо розмір основної пенсії пільговиків менше мінімальної у поточному році, тобто нижче 1638 гривень, то до цієї суми пенсіонерам додавали грошові кошти. Обіцяні раніше 11 відсотків будуть додавати не до 1638 гривень, а до основної пенсії після індексації. Таким чином, багато пенсіонери продовжуватимуть отримувати ту ж саму мінімальну суму в травні.

Раніше ми писали про те, що ще 1,5 млн громадян залишаться без надбавок. Дізнайтеся, з якої причини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ