Today.ua

Для українських водіїв почали діяти нові штрафи

В Україні поліція у відповідності з новим законом вже почала штрафувати водіїв за перевезення дітей без автокрісел. Штраф становить від 510 до 850 грн.

Грошове покарання водіїв за перевезення дітей віком до 12 років і зростом до 145 см без дитячого автокрісла набуло чинності 20 листопада. Перед цим був розроблений законопроект, його затвердили народні депутати і підписав Президент.

Якщо водій порушив правила перевезення дітей в перший раз, то тоді йому доведеться заплатити державі 510 грн. При повторному порушенні він попрощається вже з 850 гривнями.

Скільки вже оштрафовано українських водіїв за таке правопорушення – поки не відомо. Але можна не сумніватися, що спочатку буде багато штрафів, адже більшість водіїв просто не встигли купити автокрісла (занадто швидко прийняли закон).

Необхідність грошового покарання водіїв за перевезення дітей без автокрісел в Україні давно назріла. На жаль, діти не перестають гинути і травмуватися в дорожніх аваріях. Нова міра допоможе зберегти життя тисяч дітей.

Раніше повідомлялося, що з 20 листопада українська поліція збільшила кількість лазерних радарів TruCAM на дорогах і водіїв тепер ловитимуть за перевищення швидкості "на гарячому".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ