Today.ua

У Степанова не виявилося сімейного лікаря: міністр розповів про свій перший досвід рядового ковідного хворого

Глава МОЗ Максим Степанов, у якого виявили коронавірус, пішов на самоізоляцію і поки лікується вдома, амбулаторно. Першим власним досвідом в ролі COVID-пацієнта Степанов поділився у своєму Facebook.

Як з'ясувалося, у міністра немає свого сімейного врача. Очевідно, він просто ще не уклав договір ні з ким із медиків, і це виявилося проблемою. Консультувати хворих з коронавірусом і підозрою на нього, крім сімейних лікарів, більше немає кому. Таким чином, "неохоплені" залишилися без консультації фахівця.

"Необхідно вирішити проблему підписання декларації з сімейними лікарями онлайн. У людей, хворих на COVID-19, має бути така можливість. Упевнений, що нам вдасться з цим розібратися вже на цьому тижні", - пише міністр.

Крім того, він говорить, що потрібно негайно забезпечити кваліфікованими медичними консультаціями пацієнтів, у яких з якоїсь причини поки немає декларації з сімейним лікарем. Для цього, вважає Степанов, потрібно негайно створити базу лікарів у кожному регіоні, які консультуватимуть таких людей і призначатимуть їм лікування.

"Проблематику зафіксував. Починаємо вирішувати!" - написав міністр вчора, приблизно добу тому.

А кількома годинами пізніше з'явився другий "коронавірусний" запис в його акаунті.

"По телефону отримав консультацію лікаря про стан здоров'я і подальших дій. Хочу зауважити, що на цьому етапі - питань немає. Лікар відпрацював швидко: все пояснив, дав докладні відповіді і необхідну інформацію", - пише хворий Степанов. (Звичайно, було б дивно, якби пацієнтові на ім'я Максим Степанов, після того, як всій країні стало відомо, що профільний міністр захворів, лікар не дав вичерпної інформації по телефону, - авт.)

Отже, міністр продовжує лікування вдома, попутно виявляючи вузькі місця медичної реформи. Хоча, звичайно, для чистоти експерименту йому все ж не завадило б лікуватися під вигаданим ім'ям.

Нагадаємо, зараз в Україні хворіє на коронавірус усе керівництво держави: Володимир Зеленський, Андрій Єрмак, Дмитро Разумков. Підступний ковід поки не торкнувся лише Дениса Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ