Today.ua

Тіхановська англійською розповіла Меркель про українську мову

Лідер білоруської опозиції Світлана Тіхановська говорила з канцлером Ангелою Меркель про українську мову. Тіхановська поділилася подробицями розмови з Меркель в інтерв'ю, яке вона дала для radiosvoboda.

Світлана Тіхановська, яка відразу після виборів президента Білорусі, була змушена покинути країну і зараз з дітьми проживає в Литві, активно спілкується з лідерами і провідними політиками інших держав. Зокрема, у неї вже була зустріч із німецькою канцлеркою Ангелою Меркель і французьким президентом Еммануелем Макроном. У спілкуванні з Меркель, зізналася Тіхановська, спливла цікава тема.

Меркель раптом поцікавилася, чи розуміє Тіхановська українську мову.

"Ангела Меркель, до речі, не те, що згадувала, але говорить про Україну, про українську мову. Вона каже:" Ви розумієте українську? ". Я кажу:" Звичайно, я розумію - вона дуже і дуже близька з білоруською (із російською не надто схожа), і ми доволі легко розуміємо одне одного ", - розповіла Тіхановська.

При цьому вона каже, що вони з канцлером спілкувалися англійською, хоча Меркель могла б вільно говорити і російською. Російську мову вона знає дуже непогано.

Нагадаємо, вчора, 29 листопада, випадкові свідки зняли під час акції протесту в Мінську, як силовики кудись несли мертве тіло чоловіка, якого перед тим били. Чи був цей чоловік мертвий або просто непритомний - невідомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ