Today.ua

Три дешевих способи прибрати подряпини зі скла автомобіля

Скло у всіх сучасних машин «м'яке». Подряпати його можуть не тільки щітки склоочисника, але і дорожній пил з піском. Засмучуватися не потрібно. Існують старі, перевірені способи, як швидко і дешево позбутися від дрібних подряпин на склі машини.

Зубна паста

Досвідчені водії прибирають дрібні подряпини на лобовому склі за допомогою звичайної зубної пасти, адже вона, по суті, є відновлюючим засобом. Головне, знати, як правильно її застосовувати.

Перед тим, як на лобове скло нанести зубну пасту, його потрібно добре протерти і почекати, поки воно висохне. Переконайтеся, що на ньому немає пилу. Тільки після цього можна нанести зубну пасту на скло і розтерти її за допомогою звичайної кухонної губки. По подряпинам губкою проходимся трошки сильніше.

Недолік – через якийсь час зубна паста змиється, і тому подряпини знову будуть видні.

Суха гірчиця з оцтом

Деякі водії для того, щоб прибрати дрібні подряпини з вітрового скла, використовують суху гірчицю і столовий оцет. Їх змішують. Повинна вийти суміш по густоті схожа на сметану. Суміш наносимо на лобове скло і поліруємо тканиною.

Недолік такий же, як у зубної пасти – через деякий час суміш змиється, і тому подряпини знову будуть видні.

Паста ГОИ

Хто служив в радянській армії, той пам'ятає, що для читки бляхи ременя використовували зелену пасту ГОИ. Її можна успішно застосовувати і сьогодні, але вже для полірування або видалення невеликих подряпин. Для полірування скла авто підійдуть пасти з номерами 1 або 2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ