Today.ua

Toyota представила новий кросовер Crown Sport

Компанія Toyota офіційно представила свій новий кросовер Toyota Crown Sport. Він отримав гібридну силову установку.

Toyota, звичайно, обрала для своїх автомобілів нового сімейства Crown (до нього зараз входять вже чотири моделі) трохи дивні, заплутані назви. Наприклад, у США продається седан Crown, а у Японії - Crown Crossover. Можна подумати, що це різні автомобілі. Насправді це одна й та сама модель, просто в різних країнах у неї різні назви.

У сімействі Crown є ще модель Crown Estate. Ви вважаєте, що це універсал? Ні, це не універсал, а кросовер, який більше, ніж Crown Sport, що щойно дебютував. На щастя, є ще просто класичний седан Crown Sedan.

Втім, такій різноманітності сімейства Crown не треба дивуватися. Ця модель знаходиться на конвеєрі вже 15 років. За цей час вона мала різні типи кузова, у тому числі купе, універсал, фургон і навіть пікап.

Кросовер Toyota Crown Sport розрахований на п'ятьох людей. Його довжина становить близько 5 метрів, а колісна база – 2,7 м. Колісна база, до речі, трохи менша, ніж у стандартного седана. Дизайн типовий для Toyota. Деякі елементи дизайну взяті у седана Crown. Привертають увагу великі 21-дюймові легкосплавні колісні диски. Ми також побачили попереду захисну пластину, що підтверджує вседорожній характер цього автомобіля.

Салон цього кросовера можна з повним правом назвати високотехнологічним. Компанія Toyota вперше застосувала звукорегулювальну стелю, яка "відбиває звуки всередині салону". Ця технологія дозволяє підтримувати в салоні тиху атмосферу. Загалом салон багато в чому схожий на салон седана Crown. Кросовер отримав сучасні технології та два 12,3-дюймові дисплеї. У салоні багато преміальних деталей, зроблених із дерева та шкіри.

Toyota поки не розкрила подробиць про силову установку у Crown Sport. Передбачається, що цей кросовер оснащується 2,4-літровим бензиновим гібридним двигуном у кількох варіантах потужності. Пізніше покупцям запропонують повноцінну гібридну версію PHEV.

Компанія Toyota вже почала продавати у Японії кросовер Toyota Crown Sport. Він коштує близько 36 900 доларів. Чи з'явиться цей кросовер в інших країнах – поки що не відомо.

Раніше ми розповіли про те, чому в автомобілях Toyota моторне мастило потрібно міняти частіше, ніж рекомендує автовиробник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ